Actueel

Floriade Expo 2022

Floriade 2022 logo

Vanaf 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. 

 

Thema; Growing Green Cities

Dit jaar is het thema;'Growing Green Cities'. Hiermee presenteert de Floriade oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Het thema past uitstekend bij de filosofie en de uitgangspunten die wij hanteren. Dankzij de unieke eigenschappen van onze Koersmix halfverhardingen kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de totale inrichting van de openbare ruimte. 


Floriade in juli 

De waterdoorlatendheid van onze halfverhardingspaden zorgt dat de bomen en planten die naast de paden groeien optimaal gebruik kunnen maken van de regen of sproeibeurt. De ontwerpers van het perceel, Wim Collet en Jef Angelo De Bièvre hebben inmiddels het eindresultaat bewonderd!

Floriade in juni

De kavel wordt steeds mooier! De beplanting begint serieuze vormen aan te nemen en dat geeft het geheel een mooie uitstraling. Een gedeelte van onze kavel hadden we ingezaaid met wilde bloemenmengel. Helaas kwamen de bloemen niet zo goed tot hun recht, waardoor we dit inmiddels verwijderd hebben en vervangen door nieuwe beplanting. 

Floriade in mei

Een maand na de opening in april, kleurt de kavel inmiddels frisgroen. Na veelvuldig besproeien groeien en bloeien de aangeplante bomen en planten inmiddels. En dan levert mooie plaatjes op! De kavel is nu echt de moeite waard om te bezoeken en inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld uw natuurvriendelijke tuin of als duurzame toepassing in de openbare ruimte. 

Opening Floriade 

Koning Willem Alexander opende woensdag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen zien die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. De Floriade Expo is vanaf 14 april tot en met 9 oktober dagelijks geopend voor publiek van 10:00 tot 19:00 uur. 

Onze waterdoorlatende producten zorgen ervoor dat bomen en planten voldoende water kunnen krijgen of een waterbuffer vormt dankzij de waterbergende eigenschappen. Maar vooral ook de invloed die onze Koersmixen hebben op de verdamping van water en het tegengaan van hittestress doordat de producten veel minder warm worden dan bijvoorbeeld asfalt hebben een grote impact op de alsmaar veranderende weersomstandigheden waar we dankzij de toenemende klimaatverandering mee te maken hebben.

Deel 3 aanleg

Natuurvriendelijke wandel en fietspaden

Koersmixen worden vooral toegepast als natuurvriendelijke wandel en fietspaden met een hoog comfort, sterke draagkracht en hoge erosiebestendigheid. Daarnaast worden onze producten voor een zeer groot deel gemaakt met gerecycled materiaal wat ook een belangrijke impact heeft op de grondstoffen die op onze planeet aanwezig zijn. Als onze halfverhardingen zijn volledig recyclebaar.

Deel 2 aanleg

Het ontwerp

Om een zo goed mogelijke invulling van onze kavel (020) te bewerkstelligen hebben de gerenomeerde Belgische Landschaps- en tuinarchitecten Jef De Biévre en Wim Collet een uniek ontwerp gemaakt. Van bovenaf lijkt het op een klavertje vier, maar die op ooghoogte per blaadje een ander thema heeft en zo de verschillende dimensies van het ‘Growing Green Cities’ en de invloed die Koers daarop met haar producten heeft kan laten zien. Deze vier thema´s zijn: Natuur & Bos, Park & recreatie, Urbaan en Tuin. Bij ieder thema zal vervolgens een van de specifieke eigenschappen worden belicht en uitgediept. Op deze wijze kunnen wij onze oplossingen tonen voor het gebruik van groen voor de stad van de toekomst en de beïnvloeding van de klimaatverandering.

tekening.png

 

 

 

 

 

 

  • Hart van de kavel : KoMex Antraciet, zitbanken, keermuren (hout) en fonteintje
  • Blad Urban : DurEko-mix, Betonstraatsteen/tegel, staal, infozuil en speeltoestel
  • Blad Tuin : KoMex BIO Naturel, kleiklinkers, halve auto, picknickbankje
  • Blad Park : KoMex Geel en Naturel, Grés platines en kasseien, zitbank, handpomp voor waterbuffer
  • Blad Bos : KoTRec (BIO) en Porfier kassei hout inox, tractorwiel (optie) 

Deel 1 aanleg

Dit paviljoen is mede mogelijk gemaakt door: 

 delta  gorillagrip  JA atelier  natuurlijk

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!