Hydraulisch zand

Hydraulisch zand

In Nederland zijn veel zandpaden en zandwegen aanwezig met vaak een hoge cultuurhistorische waarde. De paden zijn ook vaak een onderdeel van het cultuurhistorisch landschap, en vormen zowel een link tussen natuur en milieu als tussen de landschappen. Daarnaast vormen ze vaak verbindingen voor planten en dieren tussen het cultuurlandschap door.

Menig beheerder en gebruiker heeft echter problemen met de paden omdat ze slecht begaanbaar zijn doordat ze te mul of te modderig zijn en in droge periodes voor veel stofoverlast zorgen. Dit kan veel hinder geven met de bereikbaarheid van bijvoorbeeld aanwonenden of aanliggende kavels. Een ieder wil de uitstraling en eigenschappen van een zandpad graag behouden, waarbij de nadelen geminimaliseerd worden.

Ideaal voor

  • zandwegen
  • behoud historisch karakter
  • intensief gebruikte zandwegen

Halfverharding hydraulisch zand Halfverharding hydraulisch zand

Hydraulisch zand is ontwikkeld om het karakter van zandwegen te behouden en om de nadelen te minimaliseren. Het hydraulisch zand is in twee typen leverbaar. Bij de ene wordt het aanwezige zand gemengd met hydraulisch zand, waarbij het originele karakter van de bestaande zandweg bewaart blijft. Na het doormengen worden de paden opnieuw geprofileerd en verdicht zodat ze weer goed begaanbaar zijn. 

Specificaties

  • stabilisatie bestaande zandwegen
  • hogere draagkracht
  • verminderde stuifgevoeligheid

Neem geheel vrijblijvend contact op over Hydraulisch zand

contact website

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!