Actueel

Dag van de Trage Weg 2023

Op 14 en 15 oktober 2023 is het de Dag van de Trage Weg. Dit initiatief moedigt mensen aan om de alledaagse drukte even achter zich te laten en de schoonheid van de trage wegen te ontdekken. Trage wegen zijn paden en weggetjes die vaak minder bekend zijn, maar juist daarom verrassende en verborgen schatten bieden. Koers is trots om als partner betrokken te zijn bij dit unieke evenement dat de natuur, cultuur en geschiedenis samenbrengt.

Wat zijn Trage Wegen?

Trage wegen, ook wel bekend als zachte wegen of onverharde paden, zijn diegenen die geen doorgaand autoverkeer toelaten. Het zijn vaak smalle paadjes, landwegen, bospaden en oude karrensporen. Ze bieden een ideale gelegenheid voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers om rustig te genieten van de omgeving, ver weg van het gehaaste moderne leven.

Trage wegen zijn niet alleen een kans om de natuur te verkennen, maar ze hebben ook een belangrijke historische en culturele waarde. Deze paden zijn vaak eeuwenoud en vormen een deel van ons erfgoed. Ze herinneren ons aan vroegere tijden, toen het leven langzamer en verbonden was met de natuur.

Koersmix en Trage Wegen

Koersmix halfverhardingen worden regelmatig toegepast om vervallen of onbegaanbare trage wegen weer een nieuw leven in te blazen. Onze duurzame geproduceerde Koersmixen geven een stabiel oppervlakte, zijn waterdoorlatend en passen uitermate goed thuis in natuurlijke omgevingen.

Het evenement: Dag van de Trage Weg

Tijdens de Dag van de Trage Weg worden er doorheen het hele land tal van activiteiten georganiseerd om mensen te stimuleren om de trage wegen te verkennen. Van georganiseerde wandeltochten en fietstochten tot educatieve rondleidingen met gidsen die de geschiedenis en natuurlijke pracht van de omgeving toelichten, er is voor elk wat wils.

Koers wil iedereen aanmoedigen om deel te nemen aan deze prachtige dag(en) en te genieten van de verborgen schatten die onze trage wegen te bieden hebben.

Noteer 14 en 15 oktober 2023 in uw agenda en sluit u aan bij de Dag van de Trage Weg. We kijken ernaar uit om u daar te ontmoeten en samen een onvergetelijke ervaring te beleven!

Voor meer informatie over het evenement en de activiteiten, kunt u terecht op de officiële website van de Dag van de Trage Weg.

abdij

 

 

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!