Actueel

Geniet met Koersmix van een groene fietservaring

Schelle en Hemiksem hebben onlangs een nieuw fietspad langs de Bovenvliet als onderdeel van het 'Landinrichtingsplan Vlietvallei Hemiksem-Schelle' geopend.

Het project is gerealiseerd door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de lokale besturen van Schelle en Hemiksem. Koers bvba heeft in opdracht van Van Raak B.V. uit Weelde de toplaag van het fietspad aangelegd met KoMex BIO naturel en KoTRec BIO.

Het nieuwe fietspad, biedt fietsers uit Schelle een groene en nagenoeg autovrije route naar Hemiksem en Aartselaar, en verder richting N177/A12. Het traject omvat verschillende bruggen, waaronder een brug onder de spoorwegbrug en een fietsbrug over de Vliet. Het nieuwe fietspad strekt zich uit langs het industrieterrein en het bos, en sluit uiteindelijk aan op de Zinkvallaan in Hemiksem, bij de grens met Aartselaar. Met een totale lengte van ongeveer 1,5 kilometer zijn langs het traject ook enkele zitbanken geplaatst, zodat fietsers kunnen genieten van de groene omgeving.

Het project is bewust ingericht met natuurlijke elementen, passend bij de groene omgeving. Tussen de spoorwegbrug en de Zinkvallaan werd expliciet gekozen voor Koersmix halfverharding die mede door haar duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen een verbinding is tussen mens en natuur. De kleur naturel draagt bij aan het gevoel van rust en creëert een harmonieuze sfeer in de natuurlijke omgeving. Daarnaast biedt Koersmix onder alle omstandigheden voldoende grip en stabiliteit voor fietsers waardoor gebruikers met vertrouwen kunnen fietsen.

Het project markeert een belangrijke stap in de verbetering van de fietsinfrastructuur en de bevordering van duurzaam vervoer in de regio.

Bekijk meer referenties

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!