Actueel

Reuze Rollerpad van Koersmix

In de Kempense bossen bij Kasterlee is in september 2022 een rolstoelvriendelijk beleefpad aangelegd voor mindervalide kinderen. Het pad ligt aan de voet van de Kabouterberg en slingert door het bos langs allerlei beleefelementen, zoals een voelmuur, een klankenspel en een knikkerspel. Ook is er een rolstoelvriendelijke zandbak en doolhof aangelegd.

Van GO! 3master, een school voor buitengewoon lager en secundair onderwijs, kwam het verzoek een rolstoelvriendelijk beleefpad aan te leggen. De school heeft haar campus in Kasterlee. De ontwikkeling van het pad is een initiatief van de GO! 3master, gemeente Kasterlee, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en enkele studenten van Thomas More Geel.

Inge Geeraerts van de gemeente Kasterlee: "Het pad is aangelegd met KoMex, een duurzaam materiaal in een natuurlijke kleur. Dat is waterdoorlatend, maar tegelijk hard genoeg om een stevige ondergrond te bieden. We gebruiken bewust geen kiezels of grind, want daar blijven rolstoelen makkelijk in steken."

Inmiddels hebben ze al veel complimenten en toffe reacties mogen ontvangen op de realisatie van het KoMex BIO naturel pad. De locatie wordt druk bezocht, met name in de vakanties en weekenden. Ook worden er wekelijks activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

De Kabouterberg ligt in een beschermd landschap. De milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen van KoMex en de schone werkwijze van Koers passen hier uitstekend bij.

Locatie: De Kabouterberg aan de Kabouterstraat in Kasterlee (België)

Aanleg: september 2022 door Koers.

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!