Actueel

Tegels eruit, Koersmix erin!

De openbare ruimte speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om stoepen, wandelpaden, pleinen of parken, de kwaliteit van de infrastructuur beïnvloedt direct onze ervaring en het gebruik van deze ruimtes. Steeds meer stedelijke gebieden zoeken een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor hittestress en wateroverlast die veelal de bewoners treft.

Het gebruik van Koersmix in de openbare ruimte biedt dé oplossing die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Onze duurzaam geproduceerde halfverhardingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan klimaatadaptie en geven een stabiele en vlakke ondergrond die geschikt is voor voetgangers, fietsers en mindervaliden. Doordat wij onze producten in meerdere natuurlijke kleuren aanbieden; naturel, rood, geel, antraciet en grijs is er altijd wel een halfverharding die past binnen uw stedelijk gebied.

tegels eruit, Koersmix erin

Halfverhardingen doeltreffend tegen hittestress en wateroverlast

De waterdoorlatendheid van onze Koersmix producten helpt, in tegenstelling tot asfalt, beton en tegels bij het verminderen van wateroverlast door regenwater op te vangen in plaats van het te laten afstromen naar riolen of oppervlaktewater. Doordat het water wordt vastgehouden in de bodem, wordt verdamping gestimuleerd. Verdamping van water zorgt voor verkoeling van de omgeving zodat de omgevingstemperatuur lager blijft en hittestress wordt verminderd.

Naast het feit dat Koersmix een verkoelend effect heeft door waterretentie, warmt de oppervlakte van onze halfverharding nauwelijks op tijdens zonnige dagen.

Inmiddels wordt Koersmix al succesvol toepast in stedelijke gebieden als;

  • Fietspad
  • Wandelpad
  • Stoep
  • Pleinen
  • Boomspiegels

Duurzaam geproduceerd

De in eigen beheer geproduceerde Koersmixen dragen stevig bij aan een zo laag mogelijke milieu-impact. Uit een door derden uitgevoerde levenscyclusanalyse is dan ook naar voren gekomen dat de MKI-waardes van deze deels uit gerecycled materiaal bestaande en volledig herbruikbare producten erg laag zijn. Daarnaast draait de complete productielocatie op zelf opgewekte zonne-energie, rijdt het complete wagenpark en de wegenbouwmachines op GTL fuel.

Het gebruik van Koersmix in stedelijke infrastructuurprojecten is een effectieve manier om hittestress en wateroverlast te verminderen. Door te investeren in duurzame oplossingen kunnen we steden creëren die bestand zijn tegen de uitdagingen van klimaatverandering en tegelijkertijd aantrekkelijk en leefbaar blijven.

Wij adviseren u graag welke Koersmix past bij uw project.

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!