Actueel

Presentatie van Urban Cooling System op Hitteplein in The Green Village van TU Delft

Op dinsdag 27 juni werd de persconferentie gehouden voor het Hitteplein op The Green Village van de TU Delft. Hierbij was de landelijke en regionale pers aanwezig, alle ondernemers en betrokken onderzoekers,

Tijdens deze dag hebben wij het Urban Cooling System gepresenteerd. Deze innovatie is een samenwerking tussen Koers BV, New Urban Standard en Aquaflow. Dit gecombineerde systeem kan hooswater bergen, vertraagd infiltreren, het riool ontlasten en de omgeving koelen!

Door Koersmix halfverharding te combineren met het Permavoid® Capillair Irrigatie Systeem (PCIS) en Flowsand kan een optimaal voordeel behaald worden. De halfverharding zal het regenwater tot aan zijn veldcapaciteit absorberen en het teveel aan water doorlaten naar het PCIS. Wanneer het vocht in de halfverharding onder veldcapaciteit komt, kan het regenwater via capillaire werking teruggebracht worden naar de Koersmix. Hierdoor is het mogelijk de koelende werking van de vochtige halfverharding te verlengen.

Om een optimaal beeld te krijgen van de mogelijke verkoelende effecten van het Urban Cooling System wordt de omgevingstemperatuur van meerdere testvelden, die variëren in kleur en capillair vermogen, gedurende de testperiode gemeten en verzameld. De testvelden zijn aangelegd hier in The Green Village op het terrein van de Technische Universiteit Delft in Nederland. Naast een opbouw met Koersmix halfverharding en een groene zone, wordt deze proef ook uitgevoerd met de ZOAK-klinkers van Tilesystems. De onderzoeken zullen worden uitgevoerd door de studenten van de TU Delft.

Zowel Koers als New Urban Standard werken zoveel mogelijk volgens het cradle to cradle principe.

We verwachten met deze innovatie een positieve bijdrage te leveren aan het voorkomen van hittestress en wateroverlast in het stedelijk gebied.

Foto's: The Green Village

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!