Vilvoorde Park Rolleveld DurEko mix

Corona heeft ons leven afgelopen jaar toch wel drastisch doen veranderen…. thuisquarantaine, anderhalve meter cultuur, geen handen schudden, thuiswerken, mondmaskers, onze bubble…. Ingrijpende maatregelen die dwongen tot een andere manier van leven. Maar er waren ook opvallende positieve wendingen te bemerken: we gingen er vaker op uit, maar zochten dan de rust en ruimte van de natuur op om te ontspannen, bijvoorbeeld door te fietsen en te wandelen.

Hoog Buurloseweg Barneveld DurEko mixklein

Voor iedereen toegankelijk

Trage wegen moeten voor iedereen toegankelijk en goed begaanbaar zijn. Dat is een belangrijk uitgangspunt bij Koers, gespecialiseerd in de aanleg van halfverhardingen.

Natuurlijk zijn de smalle olifantenpaadjes heel charmant, maar met buggy of rolstoel niet altijd even praktisch en comfortabel. Alles in asfalt of beton gieten zou dan weer afbreuk doen aan de omgeving, en nefast zijn voor het klimaat. Daarom wordt er in de ontwerpplannen steeds vaker gekozen voor halfverhardingen. Deze zijn milieuvriendelijk en waterdoorlatend.

Koersmix wandel- en fietspaden hebben, door hun zachte kleur en los korreltje aan de toplaag, een heel natuurlijke uitstraling. Maar daarnaast zijn ze ook mooi hard en stabiel, zelfs als het regent! Ze dwingen gemotoriseerd verkeer tot traag rijden, zodat de fietser en wandelaar veilig van deze wegen gebruik kunnen maken. Ook mindervaliden en wandelwagens kunnen probleemloos gebruik maken van Koersmix paadjes.

Kontich Kruisschanslei fietsroute DurEko mixklein

Klimaatvriendelijk

Kiezen voor zo’n halfverharding draagt bij aan het milieu en klimaat. Bij Koers zijn deze in eigen beheer samengesteld, voor een deel uit gerecycleerde grondstoffen met daarbij als belangrijkste focus de milieutechnische eigenschappen. Koers werkt dus zoveel mogelijk volgens het cradle-to-cradle principe, wat inhoudt dat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Daarnaast laten ze water door naar de ondergrond.

Sneek Zwettebos KoMex BIOklein

CO²- neutraal

Koersmix wordt geproduceerd op een CO2-neutrale productiesite, waarop de installaties worden aangedreven door 1.600 zonnepanelen. Daarnaast rijden alle Koersmix-trucks, machines en firmawagens op GTL-fuel. GTL staat voor Gas To Liquids en dit is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie en produceert daardoor minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook. Bovendien is het veilig in gebruik.

Halfverharding van Koersmix in een notendop...

• Natuurlijke uitstraling
• Milieuvriendelijk
• Geschikt voor hergebruik
• Onderhoudsarm
• Eenvoudig zelf aan te brengen
• Prima prijs-kwaliteitverhouding
• Zelfherstellend vermogen
• Hoge erosiebestendigheid
• Hogere draagkracht
• Rolstoelvriendelijk
• Minder onkruidgroei
• Scheurt niet (bijvoorbeeld door de groei van boomwortels)

Wandelaars en fietsers maken graag gebruik van deze halfverhardingen, die steeds vaker worden aangelegd. Wie weet loop je tijdens de Dag van de Trage Weg wel over een Koersmix-pad in je buurt of in één van de vele prachtige parken!

Anderlecht Park De Vijvers KoMex BIOklein

 

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!