Referenties

KoMex® BIO Werdohl

Categorie: KoMex® BIO

Bijna elk jaar treedt de Lenne één of meerdere keren buiten haar oevers. Dit gebeurt meestal in januari. Het water bereikt dan de Derwentsider Strasse. In het verleden lag er dolomietzand op het voetpad dat tussen de rivier en de weg ligt. Dit materiaal bleek ongeschikt en werd bij overstromingen weggespoeld.

Koersmix ook zeer geschikt in overstromingsgebieden

In het voorjaar van 2023 werd KoMex BIO aangelegd langs de rivier de Lenne in Werdohl. Koersmix halfverhardingen zijn al vaker toegepast in overstromingsgebieden zoals in het Werre-dal in Löhne en op verschillende locaties langs de Rijn in Nederland. 

De Lenne is een rivier die ontspringt bij de Kahler Asten. Zij stroomt van oost naar west langs bijvoorbeeld Schmallenberg, Lennestadt en Finnentrop, naar Werdohl. Vervolgens stroomt zij langs Altena en Nachrodt-Wiblingwerde en mondt uit in de Ruhr. Met een gemiddelde afvoer van 30,1 m³/s is het de meest waterrijke en dus belangrijkste zijrivier van de Ruhr. Zij wordt op veel plaatsen afgedamd om elektriciteit op te wekken. In Werdohl maakt de rivier drie lussen, zogenaamde meanders.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 400 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
Kleur Naturel

Location

Derwentsider Str, Werdohl, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!