Referenties

KoMex BIO®, DurEko-Mix BIO® & KoTRec BIO® Lienen

Categorie: KoMex® BIO

Aan de Kastelen- en Paleizenroute Münsterland ligt het landgoed Hohenfelde in Lienen. Het landgoed ligt in een prachtig landschap op de zuidelijke helling van het Teutoburger Woud. Zowel de gebouwen als de tuinen van Gut Hohenfelde zijn in 2022 en 2023 volledig gerenoveerd. Het resultaat is een zeer idyllische, ontspannen omgeving die uitnodigt om je goed te voelen.

Koersmix BIO® paden, zones en pleinen

In het voorjaar van 2023 heeft Koers DurEko-Mix BIO, KoMex BIO en KoTRec BIO geleverd en aangebracht. KoTRec BIO wordt gebruikt voor gebieden met veel verkeer en zware belasting. Aan de westkant van het hoofdgebouw werden 8 parkeerplaatsen gerealiseerd met KoTRec. DurEko-Mix BIO werd gebruikt voor de toegangsweg, die in delen een helling van 5% heeft. De toegangsweg begint bij de toegangspoort, waar de Hohenfelder Weg eindigt. Bij deze ingang werd ook een parkeerplaats van KoTRec BIO aangelegd. Voor de 20 meter lange bocht van de Hohenfelder Weg naar de toegangspoort werden natuurstenen straatstenen gebruikt. Om onkruidgroei te voorkomen werden de voegen opgevuld met DurEko-Mix BIO. De voetpaden werden bestraat met KoMex BIO Naturel. Dit materiaal werd ook gebruikt aan de zuidkant van de boerderij voor het zuidelijke toegangspad en de fonteinrotonde.

De BIO varianten van Koers bevatten een plantaardig bindmiddel. De deklaag is zeer duurzaam en heeft een hoog draagvermogen. Het materiaal is ook zeer duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en volledig herbruikbaar. Er treedt geen scheurvorming op. De samenstelling is uniek: een combinatie van steensoorten en biopolymeren zorgt voor hoge prestaties. Het biopolymeer bindt de hoekige korrels stevig samen. Bij regenachtig weer absorbeert het materiaal een beperkte hoeveelheid water, dat langzaam wordt afgegeven aan de ondergrond. Per vierkante meter sijpelt er ongeveer 3,6 liter water per uur door het materiaal, waardoor schade wordt gecompenseerd en het materiaal opnieuw wordt ingesteld. Zo geven de biopolymeren de wegdekken van Koers BIO hun hoge regeneratieve vermogen. Het materiaal produceert ook nauwelijks stof en smeert niet uit.

 • Uitvoering: voorjaar 2023
 • Oppervlakte KoMex BIO: 1.000 m²
 • Oppervlakte DurEko-mix BIO: 450 m²
 • Oppervlakte KoTRec BIO: 200 m²
 • Foto's: zomer 2023
Toepassing
 • Wandelpaden
 • Recreatie
 • Parkeerplaatsen
 • Hellingen
Kleur
 • Naturel
 • Grijs

Location

Iburger Str. 63, Lienen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!