Referenties

DurEko-mix® Warendorf

Categorie: DurEko-mix®

Het fietspad tussen Warendorf en Freckenhorst is uitgebreid. Deze keer met DurEko-Mix. Het nieuwe gedeelte loopt van de kruising met de Kardinal-von-Galen-Strasse tot aan de Walgernweg. Daarna is het de bedoeling om over enkele jaren de nieuwe oprit en verkeersbrug over de geplande rijksweg 64 te bouwen.

DurEko-Mix® op het fietspad "Waterstroate".

De reeds in de voorgaande jaren gerealiseerde trajecten werden verhard met het deklaagmateriaal dolomietzand. DurEko-Mix geeft in tegenstelling tot dolomietzand nauwelijks stofvorming, heeft een hogere stabiliteit, flexibiliteit en is een veel taaier materiaal met een veel hoger draagvermogen. Omdat het materiaal zeer fijn poreus is, kan er geen onkruid in groeien. Onkruidgroei treedt alleen op in schaduwrijke gebieden, en dan nog alleen als er geen verkeer is. Als het daar toch voorkomt, is het heel gemakkelijk weg te duwen.

Een ander deel van de weg wordt pas over vele jaren aangelegd, en wordt (gedeeltelijk) met asfalt bedekt. Pas als de nieuwe B64 om Warendorf heen wordt geleid, wordt het fietspad langs de Waterstroate doorgetrokken.
De nieuwe B64 maakt deel uit van het project "4to1 Ostmünsterland Connection" van Münster naar Rheda-Wiedenbruck. Er zijn ook plannen om tegelijkertijd de L547 om te bouwen. De weg moet de Waterstroate verlengen en als rondweg om Freckenhorst dienen. Omdat de Waterstroate dan van Katzheide tot de Walgernweg volledig moet worden doorgetrokken, is het nog maar de vraag hoe het fietspad daarna zal worden vormgegeven.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 2.400 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing Fietspaden
Kleur Grijs

Location

Waterstroate, Warendorf, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!