Onze projecten

DurEko-mix® Hagen-Boele

Categorie: DurEko-mix®

Boele is een wijk in het westen van de wijkloze stad Hagen en heeft ongeveer 27.000 inwoners. De Stukenweg ligt ongeveer 200 meter ten zuiden van Haus Ruhreck. Hier heeft de firma Karger uit Witten in het voorjaar van 2023 een toegangsweg gerenoveerd. Omdat de weg een steile helling heeft, werd DurEko-Mix gebruikt.

DurEko-Mix® op een autotoegangsweg met steile helling

DurEko-Mix en DurEko-Mix BIO zijn de meest veerkrachtige Koersmix materialen voor toepassing op waterdoorlatende paden en pleinen. Ze worden al enkele jaren toegepast op hellende wegen in het Ruhrgebied, bijvoorbeeld in Mülheim en Essen. DurEko-Mix is echter nog niet toegepast op een toegangsweg voor auto's met steile hellingen.

Net als KoMex is DurEko-Mix watergebonden verharding een ideale oplossing met het oog op de huidige opwarming van steden. De belangrijkste oorzaak van de opwarming is niet-waterdoorlatend asfalt. Dit slaat overdag veel warmte op en laat geen water door. DurEko-Mix biedt een oplossing voor deze problemen. Het oppervlak warmt langzaam op en is waterdoorlatend. Het materiaal houdt water en lucht lang vast.
Het oppervlak is zeer stabiel en erosiebestendig, stoft nauwelijks en smeert niet uit.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 500 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing Hellingen
Kleur Grijs

Locatie

Stukenweg 27, Hagen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!