Referenties

KoMex® BIO Naturel Klundert

Categorie: KoMex® BIO

De Stenen Poppen is een dam uit 1583, gebouwd als onderdeel van de verdedigingswerken rond het stadje Klundert. De dam heeft een scherpe rand, de ezelsrug, met daarop stenen poppen, ook wel monniken genoemd. Deze poppen maakten het moeilijk om de gracht over te steken. De dammen hielpen zoet water van zout water te scheiden.

Klundert was een belangrijke vestingstad voor Holland, dus verdedigingsmaatregelen waren essentieel. De spitse rand en de stenen poppen zorgden voor extra bescherming. Naast de Stenen Poppen is ook het kroonwerk De Suikerbergh bewaard gebleven. Je kunt de Stenen Poppen bezoeken door te wandelen of te fietsen via de routes in Klundert, dichtbij knooppunt 34. Tijdens een wandeling over de vestingwallen zie je ook andere bastions. Voor monumentenliefhebbers is Klundert een leuke bestemming. Je kunt een historische stadswandeling maken met Heemkundekring Die Overdraghe.

KoMex® BIO naturel

KoMex® BIO naturel is een halfharde toplaag, welke is opgebouwd uit hernieuwbare bouwstoffen, welke door Koers worden gesorteerd, gewassen en gebroken tot nieuwe grondstoffen. Na einde levensduur is KoMex® BIO ook weer volledig te hergebruiken. Het bindmiddel bindt de korrels op een stevige manier aan elkaar. Bij het opnieuw in contact treden met water zal het bindmiddel opnieuw een beperkte hoeveelheid water opnemen en de bindingen tussen de granulaten, waar deze beschadigd zijn, zoveel mogelijk herstellen. Hierdoor heeft KoMex® BIO een zekere mate van zelfherstellend vermogen. Het bindmiddel is van natuurlijke oorsprong en komt vrij bij de productie van papier uit houtpulp. Het is dus feitelijk houtstof waar het cellulose is uitgehaald. Deze biopolymeer hecht sterk aan de aanwezige korrels en heeft een vergelijkbare werking als bitumen in asfalt, maar dan op plantaardige basis. Het gebruik van KoMex® BIO is zeer divers. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor de aanleg van fiets-, wandel- en landbouwwegen.

  • Uitvoering: september 2024
  • Oppervlakte: 1750 m²
  • Product: Komex® Bio Naturel
  • Foto's: oktober 2024
  • Toepassing
    • Wandelpaden
    • Parken
    • Bospaden
    • Recreatie
    Kleur Naturel

    Location

    De Stenen Poppen, Klundert

    Contactinformatie

    Koers
    Rijksweg 198
    9423 PE Hoogersmilde

    T: +31(0)592-430303
    F: +31(0)592-430304
    E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Certificering

    logoKoers draagt het Nederlandse
    keurmerk ‘Hofleverancier’

    logoKoers is ISO-gecertificeerd!