Onze projecten

KoMex® rood Lingen

Categorie: KoMex® rood

In februari 2023 begonnen de werkzaamheden aan de versterking en verbetering van het stadspark aan de Konrad-Adenauer-Ring. De voetgangersbrug over de Mühlenbach en het voetpad naar de Weidestraße werden van 13 februari tot 16 april afgesloten. Het voetpad is opnieuw vormgegeven en kreeg een toplaag van KoMex Rood halfverharding.

KoMex® Rood in het stadspark

Het strakke betonnen korset van de Lingener Mühlenbach uit de jaren 80 is verwijderd. In plaats daarvan is een natuurlijke uiterwaardenlandschap ontstaan. Het profiel van de Mühlenbach is ook uitgebreid. Aan de noordelijke oever verschijnen flauwe hellingen en een zijtak om de kwaliteit van het verblijf en de ecologische toestand van het stadspark aanzienlijk te verbeteren.

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden moesten de bomen die direct langs de betonnen muur stonden, worden verwijderd. Na afronding van de waterbouwkundige werkzaamheden werd een nieuw beplantingsconcept opgesteld. De jonge fruitbomen uit de partnersteden van de stad Lingen werden zorgvuldig verwijderd en tijdelijk opgeslagen door de gemeentelijke werkplaats om ze te beschermen tijdens de graafwerkzaamheden. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden werden de fruitbomen op hun huidige locatie geïntegreerd in het nieuw gecreëerde park.

Het project wordt ondersteund binnen het kader van het "Perspektive Innenstadt" noodprogramma, dat financiële middelen bevat uit de EU-opbouwhulp REACT EU binnen het kader van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en gemeenten ondersteunt bij het toekomstbestendig maken van hun binnensteden.

  • Uitvoering: zomer 2023
  • Oppervlakte: 1.000 m²
  • Datum foto's: zomer 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Parken
  • Recreatie
Kleur Rood

Locatie

Weidestraße x Konrad-Adenauer-Ring, Lingen, Niedersachsen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!