Referenties

KoMex® geel Kempen

Categorie: KoMex® geel

KoMex® geel boomspiegels op de Botermarkt in Kempen

  • Uitvoering: winter 2023
  • Foto's: winter 2023
  • Oppervlakte: 200 m²

Tot de hernoeming van de stad in 1970, die noodzakelijk werd door de herindeling van de gemeenten, heette het centrale plein gewoon "Markt". De "Botermarkt" is een uiting van het stads- en marktrecht sinds de middeleeuwen.

Het belangrijkste onderdeel in termen van stadsgeschiedenis bevindt zich aan de oostzijde met de plaats van het oude stadhuis, dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest en in 1960 werd vervangen door een nieuw gebouw. Het marktplein vervult nog steeds zijn historische functie als handels- en communicatiecentrum van de stad door het regelmatig houden van weekmarkten, het organiseren van gemeentelijke festiviteiten en door de openbare functie van het stadhuis.

Voor de stad Kempen hebben bomen een belangrijke functie voor het stadsbeeld, voor het grote klimaat, maar ook voor het kleine klimaat in de stad. Zeker in deze tijd, waarin de klimaatverandering al langer gaande is en de zomers steeds heter worden, is het een belangrijke opgave om de leefomstandigheden voor de stadsbomen te verbeteren. KoMex® geel halfverharding is aangebracht in de boomspiegels op de Botermarkt. Het materiaal is zeer waterdoorlatend en heeft het vermogen om water en lucht langdurig op te slaan. Het materiaal neemt niet alleen water van bovenaf op, maar neemt ook vocht uit de ondergrond op. Door zijn draagvermogen, flexibiliteit en stabiliteit kan het ook worden gebruikt voor paden en pleinen die door voetgangers en fietsers worden gebruikt.

 

Toepassing Boomspiegels
Kleur Geel

Location

Buttermarkt, Kempen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!