Referenties

DurEko-mix® Lünen-Horstmar

Categorie: DurEko-mix®

De bouw van de Pruisische haven in Lünen begon in 1924. Hij werd in de herfst van 1925 in gebruik genomen. De haven ligt aan het Datteln-Hammkanaal in het district Horstmar.Ter

Terras van DurEko-Mix® 

De Pruisische haven diende oorspronkelijk als overslagpunt voor de kolenmijn Preußen in Horstmar en de kolenmijn Gneisenau in Dortmund-Derne. De bloeitijd als kolenoverslagplaats begon in 1925, en midden jaren zestig werd de haven uitgebreid tot de huidige omvang. Door de mijnsluitingen in de jaren 1980 was er geen belangstelling meer voor een haven. De spoorlijn die de kolenmijn met de haven verbond, is nu een fiets- en wandelpad met de naam "Gneisenau-route". Tegenwoordig dient het als haven voor het passagiersschip "Santa Monika" en talrijke jachten. Het trekt vooral toeristen die het Seepark en het meer van Horstmar bezoeken, of die langs de promenade langs het meer van de zon genieten op het terras van de kiosk, die met DurEko-Mix is bekleed.

De DurEko-Mix werd hier zonder afschot in een laagdikte van 10 cm aangebracht. Hoewel altijd een profiel met een afschot van minimaal 2,5% wordt voorgeschreven, was dat hier niet mogelijk. Om te voorkomen dat er water op het materiaal of tussen de lagen blijft staan, werd DurEko-Mix in een laagdikte van 10 cm aangebracht. Na enkele zware regenbuien bleek dat het terras met deze alternatieve bouwmethode zijn kwaliteit goed behoudt. Het materiaal kan het regenwater goed afvoeren naar de ondergrond en onze opdrachtgever is er zeer tevreden over.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 250 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing Recreatie
Kleur Grijs

Location

Hafenstraße 1, Lünen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!