Onze projecten

DurEko-mix® BIO Aurich

Categorie: DurEko-mix® BIO

In opdracht van de stad Aurich is in de zomer van 2023 in de Auricher wijk Kirchdorf de ongeveer 330 meter lange Maïsweg vernieuwd. We hebben hierbij het oude wegdek verwijderd en een nieuwe toplaag van DurEko-Mix BIO aangebracht.

DurEko-Mix® BIO: een halfverharding

Enkele jaren geleden werd de weg al eens vernieuwd. Toen kreeg hij een toplaag van DurEko-Mix. Er werd gekozen voor een halfverharding omdat de weg in asfaltvorm een snelweg voor pakketdienstvoertuigen zou kunnen worden. Het pakketbedrijf heeft zijn opslagplaats in de buurt van de Maïsweg. Men vermoedt dat de oude toplaag het niet heeft overleefd omdat er te snel op werd gereden. Bewoners hebben gemeld dat de chauffeurs van de pakketdienst altijd te snel rijden. De halfverharding mag niet met een hogere snelheid dan 30 km/u bereden worden, anders treedt er slijtage op en ontstaan er na verloop van tijd kuilen.

Daarom moest de gemeentelijke werkplaats afgelopen winter wekelijks uitrukken om de kuilen in de Maïsweg te repareren.Om ervoor te zorgen dat het nieuwe wegdek langer meegaat, is het vernieuwd met DurEko-Mix BIO. Dit is nog sterker, duurzamer en flexibeler dan het traditionele DurEko-Mix dankzij het bindmiddel van biopolymeren. DurEko-Mix BIO is een halfverharding met natuurlijke charme voor parkeerplaatsen, wandelpaden en landwegen. De toplaag van het zeer slijtvaste DurEko-Mix BIO is zeer stabiel en heeft een hoge draagkracht. Het materiaal is bovendien zeer duurzaam, onderhoudsarm en volledig herbruikbaar. Er ontstaan geen scheuren. De samenstelling is uniek: een combinatie van gesteentesoorten en biopolymeren zorgt voor een hoge prestatie. Het biopolymeer bindt de hoekige korrels stevig samen. Bij regen neemt het biopolymeer een beperkte hoeveelheid water op, die langzaam aan de ondergrond wordt afgegeven. Per vierkante meter sijpelt binnen een uur ongeveer 3,6 liter water door het materiaal, waarbij beschadigingen worden gecompenseerd en het materiaal opnieuw bindt. Zo geeft het biopolymeer DurEko-Mix BIO zijn hoge regeneratievermogen. Het materiaal produceert nauwelijks stof en smeert niet.

  • Uitvoering: zomer 2023
  • Oppervlakte: 1.000 m²
  • Datum foto's: zomer 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Landbouwwegen
Kleur Grijs

Locatie

Maisweg, Aurich, Niedersachsen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!