Referenties

KoMex® antraciet Nordhorn

Categorie: KoMex® antraciet

Bij het oudste monument van de stad Nordhorn, de Oude Kerk aan de Markt, heeft Gunnar Roters Garten- und Landschaftsbau in het voorjaar van 2023 vier nieuwe parkeerplaatsen ontworpen in Koers KoMex Antraciet. KoMex heeft een zeer authentieke afwerking en valt goed op in deze omgeving.

KoMex® parkeerplaatsen voor de pastoors van de "Oude Kerk

De Oude Kerk op de markt, ingewijd op 6 juni 1445, is voortgekomen uit de missiekerk van Sint Ludgerus. De kerk ligt aan de oever van de Vechte en het marktplein. Tot de Reformatie behoorde zij tot het katholieke bisdom Münster. In 1544 bekeerde het graafschap Bentheim zich tot het lutherse geloof. In 1588 namen de meeste gemeenten van de Grafschaft het gereformeerde geloof aan. De Oude Kerk is een van de belangrijkste laatgotische kerken in de regio (vgl. Schüttorf en Emsbüren evenals St. Dionysius in Rheine in het naburige Westfalen). De iets jongere westtoren, met zijn blokvormige totaalontwerp, onderscheidt zich daarentegen door de rijkste individuele vormen zoals traceringen met wervelende rozetten en visblazen, ogeebogen, finialen en krabben, en staat daarmee voor een geheel andere, maar even moderne trend van de laatgotiek. De veelgelede barokhelm tenslotte is gebaseerd op Nederlandse modellen.

Sinds 1950, toen aan de Friedrich-Ebert-Straße een tweede protestants-gereformeerde kerk werd gebouwd in de vorm van de Nieuwe Kerk, wordt deze de Oude Kerk genoemd.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 100 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing Parkeerplaatsen
Kleur Antraciet

Location

Lingener Str. 18, Nordhorn, Niedersachsen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!