Onze projecten

KoTRec BIO Wuppertal

Categorie: KoTRec BIO

KoTRec BIO Wuppertal-Oberbarmen

Uitvoering: winter 2023

Oppervlakte: 200 m2

Direct aan de Nordbahntrasse in Wuppertal staat de fabriek van August Bunger BOB Textilwerk GmbH & Co. KG waar smal textiel, gordijnbanden met gewichten, functioneel textiel voor sport en leger en technisch textiel zoals naden van cabrio's, skitassen en gordeltassen voor mobiele telefoons werden geproduceerd. Concurrentie met bedrijven in Azië deed het bedrijf uiteindelijk in 2012 de das om.

De BOB Campus is in 2022 ontstaan uit de braakliggende grond en leegstaande fabrieksgebouwen. Op 5.500 m2 werden zes kantoorlofts, elf flats, een wijkhuiskamer, een fabrieksvloer met kantoren en een vergaderruimte, een wijkvloer, een kinderdagverblijf en verschillende werk- en kunstlokalen voor de naastgelegen middelbare school gebouwd. Er is ook een dakterras.

Op het binnenterrein is in de zomer van 2022 begonnen met het vervangen van de bestrating op de pleinen. Eind februari 2023 zijn de gebieden die van Koers KoTRec BIO Naturell zijn gemaakt, zoals parkeerplaatsen, opgeleverd. KoTRec Bio is een niet-doorlatend, watergebonden wegdekmateriaal. Het materiaal ziet er na aanleg uit als een gesloten betonnen toplaag, maar verweert na verloop van tijd en heeft na enkele maanden een charmante, natuurlijke uitstraling. Het heeft een kunstmatig verweerde betontextuur met losse korrels op het oppervlak. KoTRec hoeft niet gezaagd te worden zoals traditioneel beton omdat het materiaal flexibel is. De flexibele binding komt van BIO-polymeren die zijn verkregen uit Noorse houtvezels. KoMex BIO en DurEko-Mix BIO zijn waterdoorlatende varianten die eveneens gebaseerd zijn op het principe van BIO-polymeren uit houtvezels.

 

Toepassing Parkeerplaatsen
Kleur Naturel

Locatie

Krühbusch 9b, Wuppertal, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!