Referenties

KoMex® geel Hoeilaart

Categorie: KoMex® geel

De gemeente Hoeilaart heeft in mei 2024 een geheel nieuw voetpad aangelegd aan de Overijsesteenweg (tussen de A. Biesmanslaan en de Kapelstraat). De toplaag van dit nieuwe voetpad is aangelegd in KoMex geel: een milieuvriendelijke mix met een unieke samenstelling van verschillende harde, hoekige steensoorten en minerale binding, hetgeen zorgt voor uitstekende duurzaamheid en stabiliteit. Het is speciaal ontworpen voor intensief wandelgebruik, het is niet geschikt voor auto's of vrachtwagens.

Voordelen van dit materiaal

Milieuvriendelijk: In tegenstelling tot asfalt, dat warmte vasthoudt en water moeilijk laat infiltreren, is dit materiaal waterdoorlatend en vermindert het de opwarming van stedelijke gebieden. Duurzaamheid: Het is bestand tegen erosie en direct bruikbaar na aanleg. Het voorkomt doorgroei van onkruid, waardoor onderhoudskosten laag blijven. Gebruiksgemak: Het materiaal smeert niet bij regen en blijft stabiel, wat zorgt voor veilige en comfortabele paden, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Zelfherstellend: Door de unieke samenstelling in combinatie met weersinvloeden en gebruik. Lees ook verder op de website van gemeente Hoeilaart: https://hoeilaart.be/nieuws/nieuw-duurzaam-voetpad-de-overijsesteenweg

KoMex® geel

De KoMex® halfverhardingen zijn met de tegenwoordige opwarming van de steden een ideale oplossing. Een grote veroorzaker van deze opwarming is namelijk het asfalt. Met z'n donkere oppervlak houdt dit de warmte enorm vast. Daarnaast kan het water een stuk moeilijker in de grond zakken. KoMex® biedt voor beide problemen een oplossing. Het oppervlak wordt niet alleen minder warm, maar is ook nog eens waterdoorlatend. Ondanks de waterdoorlatende eigenschappen smeert de halfverharding niet bij regen en is deze ook nog eens bestand tegen erosie. Naast de vele praktische voordelen heeft KoMex® ook een natuurlijke uitstraling. De halfverharding kan daardoor ideaal dienen als voetpad langs de weg, door het park of op de begraafplaats.

Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Parken
  • Recreatie
  • Trottoirs
Kleur Geel

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!