Referenties

KoMex® geel Mülheim-Speldorf

Categorie: KoMex® geel

In 2012 werden de paden en pleinen in het theater en het Raffelbergpark voor het eerst voorzien van een laag KoMex Geel. Het historische Raffelbergpark in de wijk Speldorf behoort tot het voormalige Solbad Raffelberg, dat vandaag de dag het internationaal gerenommeerde Theater an der Ruhr herbergt onder leiding van Dr. Roberto Ciulli. Al in 1981 betrok het theater de kleine theaterzaal van het voormalige kuurhuis met de eerste producties, voordat het na de renovatie in 1996 definitief zijn intrek nam.

KoMex® Geel - Theatergebied en parkpaden

Het park is aangelegd door de tuinarchitect Baron von Engelhardt met een uniek uitzicht op het Ruhraue-landschap in terrassen en trappen. Het oostelijke deel van het park was symmetrisch ontworpen als een Franse barokke tuin, terwijl het westelijke deel geïnspireerd was op Engelse parklandschappen.

In 1996 werd het kuurhuis omgebouwd tot een theater, in 1998 werd het park gerestaureerd. In het voormalige kuur- en kinderhuis bevinden zich nu drie kleine bedrijven, een restaurant en het Theater an der Ruhr. De ingang aan de Ruhrorter Straße werd in 2003 gebouwd door de Mülheimse beeldhouwer Jochen Leyendecker als interpretatie van het voormalige paviljoen (gebouwd in 1927 door Pfeier & Großmann). Destijds diende het als toegang tot Solbad, vandaag de dag is het een uitkijkpunt over het park en het Ruhraue-landschap.

Het Raffelbergpark is vandaag de dag niet alleen een plek van ontspanning en vermaak, het wordt ook door het theater - vooral in de zomermaanden - gebruikt als buitenpodium of door muziekevenementen ("Witte Nachten") als openluchttheater. Ook sportgroepen, verenigingen, kleuterscholen en scholen maken intensief gebruik van de mogelijkheden van het park.

Het Raffelbergpark speelt een belangrijke rol als culturele en recreatieve plek in Mülheim an der Ruhr. Met zijn rijke geschiedenis en veelzijdige functies is het een geliefde plek voor zowel bewoners als bezoekers van de stad. De combinatie van groene ruimtes, culturele evenementen en historische elementen maakt het park tot een waardevolle aanwinst voor de stad.

De restauraties en de toepassing van KoMex Geel in 2012 hebben bijgedragen aan het behoud en de vernieuwing van dit bijzondere park. Zo blijft het Raffelbergpark een plek van betekenis voor de gemeenschap en een bron van inspiratie voor velen.

  • Uitvoering: 2012 - 2017
  • Oppervlakte: 3 800 m²
  • Foto's: herfst 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Boomspiegels
  • Recreatie
Kleur Geel

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!