Referenties

DurEko-Mix® Bergkamen

Categorie: DurEko-mix®

 

 

Sinds 2012 is bijna 400 ton DurEko-Mix geleverd aan de stad Bergkamen. Het fiets- en wandelpad aan de Friedhofweg was een van de eerste projecten uitgevoerd met Koers materiaal in de herfst van 2012. In de zomer van 2023 was Koers ter plaatse en heeft actuele foto's van het pad gemaakt.

DurEko-Mix® aan de Friedhofstraße

Het fiets- en wandelpad ligt inmiddels bijna 11 jaar en is sinds de aanleg niet hersteld. Op sommige plaatsen is er aanzienlijke slijtage waar te nemen. Toch is er over vele meters slechts zeer weinig slijtage.

Hoe snel slijtage zichtbaar wordt, hangt af van vele factoren. Dit pad ligt tussen een rij bomen aan de noordzijde en een open weiland aan de zuidzijde. In de zomer ligt het DurEko-Mix dek volledig in de zon. Een waterdoorlatende deklaag behoudt zijn kwaliteit het langst wanneer deze in de schaduw ligt, vanwege de vochtigheid, maar DurEko-Mix is een zeer stevig materiaal en daarom zeer geschikt voor open, zonnige plekken. Het materiaal wordt niet modderig en produceert veel minder stof tijdens droge periodes dan conventionele, goedkope waterdoorlatende deklagen zoals bijvoorbeeld dolomietzand. Ook loopt het weiland naast het pad licht af richting het pad. Dit zorgt er ook voor dat er meer vocht in de DurEko-Mix deklaag wordt vastgehouden. Dit draagt bij aan de goede kwaliteit van de waterdoorlatende deklaag.

  • Uitvoering: Herfst 2012
  • Oppervlakte: 1500 m²
  • Foto's: Zomer 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden

Location

Friedhofstraße, 59192, Bergkamen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!