Referenties

DurEko-mix® Rijswijk

Categorie: DurEko-mix®

Op donderdag 4 juli 2024 vond de feestelijke opening plaats van de Wijkontmoetingsplaats "Hof van Sion" in Rijswijk-Buiten. Hof van Sion in Rijswijk-Buiten is een unieke plek met een rijke historie, waaronder het klooster 'Sancta Maria in Monte Sion' en een buitenplaats van verschillende eeuwen. Het gebied is nu onderdeel van een duurzame nieuwbouwwijk, waar 50 eengezinswoningen en 16 appartementen zijn gebouwd.

De wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion is een centraal punt waar buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Buurtbewoners en andere bezoekers hebben via inspraak en stemmen invloed gehad op het ontwerp, waaronder de keuze voor het speeltoestel 'het spook van Sion'. De locatie bevat ook belangrijke archeologische vondsten die bewaard zijn gebleven en zichtbaar zijn gemaakt, waardoor de historie van de plek tastbaar is. De wijkontmoetingsplaats biedt ruimte voor diverse activiteiten en evenementen, en er is een terras dat als podium kan dienen. In oktober 2023 is gestart met de aanleg van de wijkontmoetingsplaats, die nu open is voor publiek, met toevoegingen gepland zoals verlichting en een speeltuin geïnspireerd op 'het spook van Sion'.

DurEko-mix®

DurEko-mix® wordt op unieke wijze samengesteld uit diverse harde steensoorten en bindende factoren. Door z’n donkergrijze kleur vervagen DurEko-mix® paden in de natuur. Door het hergebruik van diverse materialen dient Koers op meerdere manieren het milieu. De basis voor hergebruik van deze halfverharding is het “Cradle to Cradle” principe. Met de ontwikkeling van deze halfverharding is Koers uitgegaan van duurzaam bouwen met DurEko-mix®.

Toepassing
  • Wandelpaden
  • Parken
  • Recreatie

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!